Classic

Classic dækker over ældre populære projekter, hvortil det stadig er muligt at modtage undervisningsmaterialer. Med mindre andet er angivet knytter der sig ikke længere kirkebesøg, workshops eller museumsbesøg til projekterne.

Synes du, der mangler noget?
Husker du et tidligere projekt, du gerne vil bruge, så ring eller skriv. Vi går gerne på opdagelse i arkiverne og prøver at finde det. 

Mod med mere (1.-3. kl.)

Fag: Kristendomskundskab/dansk
Lektioner: 8-12

Er det modigt at slås? Eller er det modigt at lade være? Er livsmod noget man har? Eller noget man får? Projektet præsenterer eleverne for modets mange lag og udslag, og de får kendskab til begreberne mod og livsmod. Projektet indledes af en kortfilm, hvor børn fortæller om mod og livsmod. Herefter arbejdes med tekster af Astrid Lindgren og to bibelske fortællinger. Projektet afsluttes med et samtalespil, der giver eleverne mulighed for at udforske mod og livsmod i en virkelighedsnær kontekst.

Materialet indeholder: Undervisningsvejledning med baggrundsstof, introfilm om mod og livsmod, fortællingerne indtalt af skuespiller Karen Nielsen og hjemmeside.

Lindgren, leg og livsmod (4.-6. kl.)

Fag: Kristendomskundskab/dansk
Lektioner: 11

Astrid Lindgrens forfatterskab er præget af optimiske og livsmod. Samtidig er hendes fortællinger kendt og elsket af de fleste børn. Projektet kombinerer en mini-forfatterskabslæsning med faglig indsigt i begrebet livsmod. Begrebet livsmod belyses gennem uddrag af kendte Astrid Lindgren fortællinger og et udvalg af bibelske fortællinger. I Astrid Lindgrens ånd formidles projektet hovedsagligt til eleverne gennem leg, blandt andet et stjerneløb og et brætspil.

Materialet indeholder: Undervisningsoplæg, 6 spilleplader og spillekort, fortællende billedkort og hjemmesiden.

Tro og tolerance (4.-6. kl.)

Fag: Kristendomskundskab/dansk/historie
Lektioner: 17

Tro og tolerance er et IT-baseret undervisningsprojekt til mellemtrinnet. Omdrejningsfiguren for projektet er apostlen Paulus. Han levede som os med og blandt mange kulturer og religioner. Paulus’ breve fra Det nye Testamente vidner om et menneske, der er overbevist om sandheden i det budskab, han formidler, men som samtidig har sans for, at mennesker er forskellige, og at de derfor reagerer forskelligt, når de stilles over for nye tanker. Der arbejdes med temaer som mad, fællesskab, gudsopfattelse og menneskeværd.

Materialet indeholder: Alt vedrørende projektet findes på siden www.troogtollerance.dk. Login fås ved tilmelding.

Folkekirkens Skoletjeneste | Hvidovre Kirkeplads 3 | 2650 Hvidovre