Kærlighedens magi - i Harry Potters univers (6.-7. kl.)

Kærlighed er omdrejningspunktet i fortællingerne om Harry Potter. Som lille overlever Harry Potter et angreb af Voldemort ved hjælp af sin moders kærlighed og til sidst vinder det gode over det onde på grund af Professor Snapes kærlighed til Harrys mor. 

Igennem tre magiske lektioner Mugglerstudier, Forsvar mod mørkets kræfter og Kærlighedens magi undersøger eleverne begreberne godt, ondt og kærlighed, når de dykker ned i fortællinger fra det magiske univers og fra mugglernes verden i avisen Profettidende, der indeholder uddrag fra bøgerne om Harry Potter og fortællinger fra Bibelen. 

Undervejs i forløbet skal eleverne formidle viden fra mugglernes (almindelige menneskers) verden til det magiske univers, fx i form af omskrivning af fortællinger til artikler eller reportager fra mugglernes verden. Disse samles til sidst i elevernes egen udgave af Profettidende

Projektet indledes med et stemningsfuldt kirkebesøg med fortælling, musik og effekter, der introducerer eleverne til det magiske univers og de begreber, eleverne skal arbejde med.

Projektet indeholder:

  • Undervisningsvejledning
  • Klassesæt af avisen Profettidende
  • Hjemmeside 
  • Tilbud om kirkebesøg

Fag: Kristendomskundskab
Periode: Hele året
Omfang: 8-10 lektioner
Levering af materiale: Uge 5