Klædt på til sorg (7.-9. kl.)

Hvordan får vi et fælles sprog for sorg? Hvordan kan vi blive klædt på til at møde og tale om sorgen, når den rammer os og vores med-mennesker?

Klædt på til sorg tager udgangspunkt i sørgmoden i forbindelse med død og begravelse fra 1400-tallet og frem til i dag. Sorgmoden bruges som afsæt for en samtale om, hvordan man historisk set har haft et fælles sprog, ritualer og traditioner for at udtrykke sin sorg.

Gennem de historiske perioder bevæger eleverne sig til nutidens forskellige udtryk for sorg. Her arbejder de med cases og interviews med mennesker tæt på sorg – bl.a. en forfatter, en sygehuspræst, en imam og en ung pige, som har mistet sin far. Eleverne analyserer også et nyskrevet essay af Rebecca Bach-Lauritsen, og ved et besøg i den lokale folkekirke får de indblik i kirkens ritualer i forbindelse med død og begravelse. 

Eleverne skal afslutningsvis arbejde med, hvordan man kan bidrage til et fælles sprog for sorgen, så den der står udenfor sorgen, bliver i stand til at række ud til den, der er i sorg.

Projektet indeholder:

  • Undervisningsvejledning
  • Plakaten Livets landskab
  • Hjemmeside 
  • Tilbud om kirkebesøg

Fag: Kristendomskundskab/dansk
Periode: Hele året
Omfang: 12-15 lektioner
Levering af materiale: Uge 36